top of page

Koncentracijos pratimas


Pastaruoju metu sutinku/matau daug žmonių, kurie pasimetę, išsiblaškę, mulitaskina, nors tai prieštarauja jų prigimčiai... ir vietoje to, kad nuveiktų daug, pervargsta, o rezultato nepasiekia. Kai taip vyksta, reikia ieškoti, kas galėtų padėti susikoncentruoti ir neištaškyti savo energijos tuščiai. Koncentracijos pratimas yra puiki pirmoji pagalba tame.

Taigi, atsisėskite patogiai, kelis kartus giliai įkvėpkite, atpalaiduokite veidą, pečius, nes čia pirmiausia susikaupia įtampa. Pasirinkite jums patinkantį objektą, į kurį jums būtų malonu žiūrėti, galėtumėte juo gėrėtis, įsitraukti taip, kad sustabdytumėte pašėlusiu greičiu lekiančias mintis. Tam galite naudoti gražią plunksną, kurią galbūt radote per atostogas pajūryje, puikiai tinka kristalas, jums patinkantis paveikslas, žvakės liepsna. Sutelkite savo dėmesį į pasirinktą objektą. Tyrinėkite jį, kiekvieną jo dalelę, gėrėkitės juo. Jei jūsų mintys nerimsta, tiesiog fiksuokite užklydusią mintį ir pasidėkite ją į debesėlį šalia. Tegul palaukia kol pabaigsite.

Jei jausite, kad akys pavargo, užsimerkite, susitelkite į savo kvėpavimą. Visą dėmesį sukoncentruokite sekdami kaip per nosį įkvepiate vėsų orą, kaip jis užpildo plaučius, kaip iškvepiate sušilusį orą, kartu iškvėpdami ir įtampą. Tęskite tol, kol jaučiatės patogiai arba kiek galite tuo metu skirti minučių tarp darbų.

Fiksuokite, kokia jūsų savijauta. Atlikite kasdien.

72 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page