top of page

Vienišos Mamos Kalėdinis Pasižadėjimas


Kalėdų laikotarpis yra kupinas įvairiausių emocijų. Vienišai mamai jų gali būti dar daugiau, ypač tų, susijusių su rūpesčiais labiau, nei su džiaugsmais. Pažįstu kelias mamas, kurios vienos augina įvairaus amžiaus vaikus ir jų Kalėdinis laikotarpis dažniausiai būna kupinas streso, nes jos sau kelia neįgyvendinamus reikalavimus, kurių negali išpildyti, o po to seka nusivylimas.

Vieniša mama stengiasi vaikams kompensuoti tai, kad šeima iširo, todėl neriasi iš kailio, kad tik vaikų akys užsidegtų puošiant namus šventėms, skaičiuojant dienas iki Kalėdų, o labiausiai, kad jie būtų laimingi Kalėdų rytą radę po eglute tobulas dovanas. Taip mama skiria neapsakomai daug laiko ir energijos stengdamasi sukurti šventę vaikams ir giminaičiams, bet nerasdama jo sau.

Mamos, ir ne tik tos, kurios vienos augina vaikus, pasižadėkime sau per šias Kalėdas sukurti šventę ne tik kitiems, bet ir sau. Jūsų pačių šviečiančios akys yra pati vertingiausia dovana vaikams ir visiems esantiems šalia jūsų. Mes pačios pasirenkame kaip švęsti ir kokią šventę norime sukurti. Toje šventėje būtinai turi būti laiko ir erdvės pailsėjusiai, švytinčiai mamai.

Taigi, (vienišos) mamos Kalėdiniai pasižadėjimai:

* Kursiu tokį Kalėdinį laikotarpį, kuris yra smagiausias man ir mano šeimai vietoje to, kad išsikelčiau sau nežmoniškus lūkesčius ir sukurčiau sau nepakeliamą spaudimą kaip Kalėdos turėtų atrodyti, kad būtų tobulos.

* Parodysiu savo vaikams kaip stipriai juos myliu žodžiais, bendromis veiklomis ir smagiai drauge praleistu laiku vietoje to, kad bandyčiau sužadinti jų prieraišumą brangiomis ir gausiomis dovanomis.

* Mes drauge su vaikais ir kitais giminaičiais kursime naujas tradicijas ir prisiminimus, vietoje to, kad ilgėtumėmės Kalėdų, kokios buvo anksčiau, arba būtų galėjusios būti.

* Dovanosiu vaikams prasmingas dovanas atsižvelgdama į savo finansines galimybes, vietoje to, kad pereikvočiau savo finansus bandydama sušvelninti jų skausmą.

* Suteikiu sau teisę liūdėti dėl to, ko netekau, bet tuo pat metu vertinti dovanas, kurias turiu dabar.

* Įveiksiu vienatvę parodydama dėmesį, suteikdama kad ir nedidelę pagalbą kitiems, vietoje to, kad užsisklęsčiau savyje iki vėlumos žiūrėdama į mobilų telefoną.

* Priimsiu Kalėdinių šventimų kvietimus, net jei tai reiškia, kad ten eisiu viena.

* Leisiu savo vaikams kurti Kalėdinį stebuklą man. Ir net jei po eglute nebus dovanos man, paprašysiu jų dar daugiau apkabinimų, šypsenų ir piešinių.

* Kiekvieną Kalėdų laukimo dieną atrasiu bet tris dalykus už kuriuos šiandien esu dėkinga, net jei tai mažučiai dalykai.

Galite pasižadėti sau dar daugybę dalykų, kurie jums padėtų atsipalaiduoti, šypsotis, kurti ir mėgautis ypatingu metų laiku, būtinai pasirūpinant savimi, sukuriant šventę sau ir kitiems, apgaubiant save šiluma, kuria gera dalintis.


Straipsnis publikuotas "Mamos žurnalas" 2020 Nr.12

28 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page