top of page

Atšvęsti mamos dieną pasidalinant savo meile su Mama

Atnaujinta: 02-26


O kaip vaikai išmoksta gerbti mamas ir pasakyti, parodyti kaip stipriai jas myli?

Šiemet pradėsime žydinčio pavasario gegužės mėnesį nuostabia švente – Mamos diena. Motinos diena švenčia motinystę ir tai yra ta diena, kai ypatingai stengiamės išaukštinti ir atšvęsti mamų vaidmenį mūsų gyvenime. Galėtumėme sakyti, kad ši šventė egzistuoja nuo neatmenamų laikų, nuo tada, kai egzistuoja mamos. Jos suteikia gyvybę, jos augina, rūpinasi ir atiduoda visą save augančiam žmogui ilgą laiką. Todėl mažiausia, ką galime padaryti, atsidėkodami už tai – mylėti, gerbti savo mamas ir užaugus jomis rūpintis kasdien, o Mamos dieną sukurti joms šventę ir garsiai bei iškalbingai pasakyti, kaip stipriai jas mylime.


O kaip vaikai išmoksta gerbti mamas ir pasakyti, parodyti kaip stipriai jas myli? Tėčiai jiems parodo pavyzdį sveikindami savo mamas ir padėdami pasiruošti vaikams, atrandant jiems tinkamą mamos sveikinimo formą. Ši diena - puiki galimybė tėčiams parodyti savo pavyzdžiu vaikams, kad gerbti ir mylėti mamą bei tai išreikšti yra svarbus dalykas gyvenime.

Kaip tėtis drauge su vaikais gali išreikšti mamai savo meilę, pagarbą, džiaugsmą ir dėkingumą? Štai kelios idėjos, kuriomis labai moteriškai taktiškai galite pasidalinti su savo partneriais 😉


· Pusryčiai mamai į lovą. Mūsų mamos dažnai keliasi pačios pirmos, kad pasirūpintų mumis, mūsų pusryčiais, suruoštų į darbus, darželius, mokyklas. O šiandien padovanokime šį malonumą joms. Paruoškite arba nupirkite jos mėgstamiausią pusryčių patiekalą, išvirkite jos mėgstamiausios kavos ar arbatos ir gražiai paserviravę padėklą, atneškite jai lėtai ir ramiai pasimėgauti į lovą vos pabudus. O jei mama nemėgsta valgyti lovoje – suruoškite pusryčius jūsų įprastoje valgymo vietoje. Mamos šypsena ir puiki nuotaika garantuota.


· Paruoškite plakatą – sveikinimą mamai: „Kaip stipriai myliu savo mamą“. Jame galite surašyti visus dalykus, kuriais džiaugiatės, vertinate, nors ne visada už tai mamai padėkojate. Surašykite arba nupieškite kaip stipriai ją mylite. Dabar puiki proga išreikšti visą dėkingumą ir kartu bus mamai primintukas visus metus, jei savo kūrinį paliksite kabėti matomoje vietoje ir po šios šventinės dienos.


· “Mano puikiausia mama” marškinėliai. Užsakykite mamai dovanų marškinėlius su užrašu arba palinkėjimu. Galite atspausdinti ant jų mėgstamiausią gražią mamos frazę ar paveikslėlį, kuris mamai suteiks malonių emocijų. Ji galės juos nešioti visus metus ir džiaugtis jūsų parodytu dėmesiu. Panašius marškinėlius su užrašu „Myliu savo mamą“ galite užsakyti ir kiekvienam šeimos nariui. Tai gali tapti jūsų šeimos švenčių išskirtine apranga.


· Tėčiai gali padėti vaikams paruošti mamai sveikinimus, užrašant kiekvieną atskirai ant gražaus spalvoto popieriaus ar atviručių. Tuos sveikinimus galite gražiais kaspinėliais pririšti prie gėlių, kurias įteiksite mamai. Taip ją pradžiuginsite ne tik nuostabiais gėlių žiedais, bet ir nuoširdžiais sveikinimo žodžiais.


· Jei jūsų mama sodininkauja, padovanokite jai“ sodininko paslaugų sertifikatą“, kuriame kiekvienas šeimos narys įsipareigoja padėti mamai sode tada, kai ji pakvies, arba kai jūs matysite, kad galite jai padėti, net jei ji to neprašo. Šį „sertifikatą“ galite įdėti į svogūninių gėlių vazonėlį, kuriame tuoj tuoj išsiskleis žiedai.


· Jei jūsų mama turi hobį, pomėgį, padovanokite jai tos srities žurnalo prenumeratą. Dovaną apipavidalinkite vaikų piešiniais ir mama visus metus džiaugsis mūsų dėmesiu bei malonumu dar kažką naujo sužinoti ją džiuginančioje srityje.


· Dekoruokite mamos miegamojo duris arba valgomojo sienas, kur susitiksite šventinių pusryčių ar pietų, vaikų sveikinimais bei piešiniais. Mamas visada džiugina vaikų menas, skirtas specialiai joms. Ir jos labai mėgsta šventinius kūrybinius siurprizus.


· Pakvieskite mamą šventinės vakarienės į jos mėgstamiausią vietą. Galite pakviesti taip pat močiutes, juk kuo daugiau džiaugsmo ir šypsenų, tuo smagiau.


· Išrinkite drauge su vaikais mamai kvapnios arbatos. Vaikai gali išpuošti arbatos pakelį spalvingais gėlių piešiniais. Kiekvieną kartą gerdama šią arbatą, mama jaus, įkvėps ir ragaus mūsų meilę. O jei sugebėsime bent jau tuo metu, kai ji mėgaujasi arbata, jos netrukdyti ir leisti pailsėti, mėgaujantis kvapu, skoniu ir poilsiu, ši dovana taps dar vertingesnė.


· Pasižiūrėkite visa šeima drauge mamos arba dar įdomiau – močiutės mėgstamiausią filmą, o po to aptarkite, pasidalinkite mintimis, atradimais ir jums labiausiai įsiminusiais epizodais. Tokios veiklos ypatingai apjungia šeimos narius, padeda dar geriau pažinti vienam kitą ir smagiai praleisti laiką drauge.


· Jei vaikai lanko kūrybinius būrelius – paruoškite su tėčiu slapčia nuo mamos savo kūrybos albumą, įrašą, vaikų sukurtų darbelių kompoziciją. Bus įsimintinas siurprizas ir dovana mamai. Tokias dovanas paprastai mamos saugo ilgai, dažnai net didžiuodamosi parodo anūkams.


· Pakvieskite mamą pasivaikščioti po parką, nusivežkite į mišką, kur žydi žibuoklės ir padovanokite mažutę savo surinktų gėlių puokštelę, o kartu su ja ir visą pievą violetinių gražuolių. Grynas oras visada pakelia nuotaiką.


Kad kurią idėją išsirinksite įgyvendinti arba sugalvosite savo kūrybinį variantą, svarbiausia daryti tai su meile ir dėkingumu mamai širdyje. Tuomet net mažutė gėlytė, padovanota iš visos širdies, pradžiugins mamą, sušildys jos širdį ir leis suprasti, kokia ji mums brangi, kaip stipriai mes ją mylime.


Meilės, džiaugsmo ir širdies šilumos kupinos šventės!

122 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page